Onkruidvrij

Een volledig onderhoudsvrij terras, wie wil dat nu niet? Met de mortels van OnkruidvrijTerras.nl realiseert iedereen een onkruidvrije bestrating. Zonder gif te gebruiken. Dat is wel zo mooi en prettig voor het milieu.

Easy Voegmortel

EasyVoeg Kant en Klaar is ideaal voor de doe-het-zelver. Dit voegmiddel is een mortel op basis van kunsthars. Daarmee kunt u het straatwerk snel en gemakkelijk zelf onkruidvrij houden. Met één behandeling houdt u de te bewerken oppervlakte langdurig onkruidvrij en heeft u permanente bescherming tegen invloeden van buitenaf.

Niemand wil een dag uittrekken om het gegroeide onkruid te moeten verwijderen. Onkruid is iets waar u liever helemaal niet mee bezig wilt zijn.

Duurzaam onkruidvrije bestrating

Voorkomen is beter dan genezen. Door van het begin af aan goed voor te bereiden is minder onderhoud nodig aan de bestrating op de lange termijn.

Hoe je een terras onkruidvrij maakt?

Het feestelijke moment bij de oplevering van de nieuw aangebrachte bestrating is snel bedorven zodra na een jaar het onkruid begint te woekeren. Het werk van de hovenier of stratenmaker wordt hierdoor snel teniet gedaan en het positieve gevoel maakt plaats voor frustratie. Dan is erg jammer en onnodig.

Onkruid en tegels

De zaden van onkruid worden met de wind verspreid op uw terras. Het logische gevolg is onkruid tussen uw terrastegels. Uw terras veranderd in een situatie die u van te voren niet wenste. Voeg uw tegels daarom altijd met voegmortel. Een snelle en gebruiksvriendelijke manier is te voegen met de voegmortels kant-en-klaar.

Niemand wil onkruid tussen de terrastegels. Door terrastegels te voegen met voegmortels voorkom je hinderlijk onkruid op een later moment. Maak dus niet de keuze voor zand, want dit geeft later een hoop onderhoud.

Hoe worden tegels gevoegd?

Stap 1

Stap 1 is nadat de bestrating is opgeleverd en uw terras is aangelegd om vervolgens de voegen te voorzien van voegmortels. Wij  leggen u in enkele stappen uit hoe dit proces snel en effectief uitgevoerd kan worden:

  1. Verwerk het voegmortel bij een ondergrondtemperatuur van boven de 5°C;
  2. Spuit het oppervlak voldoende en in ruime mate nat, maar voorkom stilstaand water in de voegen;
  3. Open de zak met voegmortel en verdeel de inhoud op het te voegen oppervlak;
  4. Besproei het terras opnieuw met water;
  5. Na de verwerking dient de bestrating met een zachte bezem schoon te worden geveegd.

Belangrijk bij voegen

De volgende punten zijn belangrijk bij het zelf voegen van uw terras:

  • Verwerk het voegmortel bij een ondergrondtemperatuur van boven de 5°C;
  • De voegen moeten minimaal 3 mm breed en 30 mm diep zijn;
  • Laat de voegmortel minimaal 12 uur intrekken en drogen voordat u er op gaat lopen.
Invoegen tegels